You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

Leuke Wintersessie

Ondanks de strenge maatregelen en niets op de planning voor de feestdagen wilde ik toch iets speciaals doen met de jaarwisseling.

Het werd een tripje naar Frankrijk. Dat het niet makkelijk zou worden door de aanhoudende koude en er daardoor ook niet veel vis zou gevangen worden sprak voor zich.

De verwachtingen waren laag maar dat hield ons toch niet tegen. Met een afgeladen auto vertrok ik samen met mijn vriendin Joyce naar Dragon Island, een water dat bekend staat als moeilijk. Er werd een goede planning gemaakt en alle voorzieningen werden getroffen zodat we onderweg nergens moesten stoppen en niet naar de winkel moesten zodra we op onze bestemming waren om zo de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden.

Bij aankomst stond er een strakke zuidwestenwind en het regende volop. Door de lage waterstand waren er meerdere delen van het water waar het nog geen meter diep was en er was weinig beweging te bespeuren.

Er werd besloten om voor de eerste nacht de 4 hengels met een single hookbait in te leggen en snel het tentenkamp op te zetten zodat we toch nog comfortabel de nacht in konden gaan. Eerst maar wat uitrusten van de vermoeiende trip en zondag konden we dan rustig naar goede stekken zoeken.

Dit plan viel volledig in het water. ’s Nachts omstreeks een uur of 3 werden we gewekt door de wind er was een fikse storm komen opzetten. Er werden snel wat scheerlijnen aan de tent bevestigd en het werden bange momenten. Telkens er een rukwind opstak dachten we dat de tent het zou begeven. Zondag mochten we het water niet op van de eigenaar omdat het gewoon te gevaarlijk was. We konden niets anders doen dan afwachten. Eén kapotte balein en heel wat uren later konden we maandag eindelijk beginnen vissen.

Twee hengels werden beaasd met een single 15mm boilie, de andere 2 met een pop-up montage. Mijn voorkeur voor deze periode van het jaar gaat uit naar de Giant Squid en de Nutty Nuttz. Een mengeling van enkele kleine boilie, gecrushte boilies en een handje hennep zou de klus moeten klaren. Deze aanpak loonde snel. 2 Uur nadat de hengels inlagen volgde er een volle fluiter. Na een slome dril lag mijn laatste vis van 2020 op de mat. Een prachtige spiegel van 15kg was een mooie afsluiter van het jaar.

De tegenslagen van de afgelopen dagen waren snel vergeten. Deze vangst gaf toch weer een boost en een opkikker voor mijn vertrouwen.

Maar het bleef stil.

Verkassen naar het diepere gedeelte van het water was de boodschap en met resultaat. Ik wist een mooie schub te vangen en de eerste vis van 2021 was een feit.

Maar aan alle dingen komt een eind en wat vliegt de tijd wanneer je het naar je zin hebt.

Het was voor ons een meer dan geslaagde sessie. Met 2 vissen in deze bizarre en koude wintertijd konden we met een goed gevoel naar huis.

 

In de zomer trek ik weer naar Dragon Island voor een revanche, hopelijk kan ik jullie dan 1 van de topvissen van het water laten zien.

 

Aan iedereen veel vis plezier gewenst in 2021.

En succes.

Groetjes Niels Van Oeckel.


Giant Squid
Leuke Wintersessie
  • Delen
Laatste Nieuws

Super Actie

Nieuw Pb voor Leen

Gekke Wintersessie

Nieuwjaarsgeschenkje

Leuke Wintersessie

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.