You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

Visvakantie Herfst 2019

Oktober avontuur.

Begin deze maand vertrokken we op een spannend nieuw karper-avontuur. Een vakantie die al enkele jaren geboekt was maar wat een enorme uitdaging zou worden. 5 oktober vertrokken we richting Limoges in Frankrijk, over het water waar we zouden vissen hadden we zo goed als geen info. We wisten zeer weinig over het bestand, de bodem gesteldheid, diepte, plantengroei, en tal van andere dingen die meestal wel bekend zijn voor aanvang van een vistrip. Dus voorbereid zijn op elke mogelijke situaie die we konden tegenkomen was de boodschap. Wel hadden we een zeer streng reglement gekregen waar we ons aan moesten houden. Het volledig drop-off vissen, weerhaakloze haken, vissen zonder toplood of sliders, en het gebruik van een volledig gecoate onderlijn zorgden ervoor dat ook de systemen serieus werden aangepast.

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaren en werd er een rondje gelopen waarbij we de nodige uitleg over de geschiedenis van het water kregen en zijn bewoners. We konden niet wachten om onze hengels op te tuigen en dit mysterieuze water te bevissen. 

Er werd gekozen voor 2 aparte stekken zodat we de hengeldruk zo laag mogelijk konden houden. Bij aanvang hebben we afgesproken om de drie hengels anders te bevissen. Eén met bodem-aas,  1 met snowman presentatie en één met pop-up. Dit om zo snel mogelijk te achterhalen hoe de vissen reageerden. Na 2 dagen beleven enkel de 2 laatste over. Het voeren van een aanzienlijke hoeveelheid 12mm boilies gemengd met enkele 15mm boilies zette de vis echt aan het azen. Broesplaten en bellensporen lieten zich regelmatig zien.

Zowel de Nutty Nuttz als de Candy Secret van Bumbells leverden de nodige aanbeten op.

Echter na het vangen van 1 of 2 vissen op een hengel was het over, vaak was er geen enkele beweging meer waar te nemen en was het duidelijk dat de vissen naar een andere zone in het water trokken. Dus hengels verplaatsen en verkassen, verkassen en verkassen.

Het was een zeer vermoeiende week waar we echt 100% hebben moeten vissen en de vissen ons telkens probeerden te slim af te zijn. Wat een ervaring.

We wisten uiteindelijk 36 vissen te landen met het hoogtepunt van de week, een dubbel run waarbij we beide ons PB spiegelkarper konden scherper stellen (Joris, 35,2kg en Lily 32,2kg). Het werd een week om nooit meer te vergeten.

De week was veel te snel voorbij maar met een voldaan gevoel waar we nog lang van kunnen nagenieten kijken we terug op een fantastische karper-vakantie.

Bedankt aan de eigenaren voor deze mooie herinnering  en nu aftellen naar ons volgend avontuur.

 


Candy Secret
Visvakantie Herfst 2019
  • Delen
Laatste Nieuws

Double Trouble

Super Actie

Nieuw PB voor Maarten

Target

Super Sessie

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.