You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

Nieuw PB voor Maarten

Elk jaar kiezen we ervoor om een aantal trips naar het buitenland te maken. Dit jaar was het bang afwachten of onze Frankrijk trip zou doorgaan of niet i.v.m. de Corona maatregelen.

Na weken van voorbereiding en overleg met mijn vaste vismaat Bart konden we uiteindelijk toch afreizen naar onze bestemming. Een water met een bestand van vissen van allerlei formaat waarvan enkele flirten met de 30 kilo grens.

De camionette werd geladen en het laatste reisadvies nauwlettend in het oog gehouden. Code Groen, eindelijk vakantie en genieten van een weekje aan de waterkant.

Onze aaskeuze was niet zo moeilijk, de Nutty Nuttz en Candy Secret boilies staan vaak op het lijstje wanneer het water niet onmiddellijk bekend staat als “makkelijk”. Ondanks het feit dat het geen runwater is kwam er tijdens de eerste nacht toch een mooie schub voor Bart op de kant en een spiegel voor mijzelf. Zeer tevreden, we waren van de nul af.

De weersomstandigheden waren niet ideaal, snikhete dagen afgewisseld met zeer koude nachten van rond de 4°C. Maar dit kon de pret niet bederven. De vis was dan ook niet echt los en het was werken om een aanbeet te verzilveren.

Meerdere stekken werden uitgepeild en aangevoerd. En sporadisch kwamen er vissen op de kant. Tijdens het middagmaal van de vierde dag werden we opgeschrikt door enkele biepjes die gestaag overgingen in een traag oplopende run. BEET! Na een dril van enkele minuten wist de vis zich vast te zwemmen in de takken. Er werd direct besloten om het water in te gaan en na enkele minuten konden we de vis bevrijden uit de obstakels. Voorzichtig werd de vis afgedrild en werd het net geschoven onder een spiegel met wel een heel brede rug. De weegschaal bleef staan op een ongelooflijk gewicht van 29,4kg. Yes, een nieuw persoonlijk record voor mij. Wat een vis. De snowman rig beaasd met Nutty Nuttz hebben me al veel mooie vissen opgeleverd maar dit was toch een geval apart.

Er volgden nog enkele mooie vangsten de volgende dagen.

Het was een vistrip om nooit te vergeten.

 

 

 

 


Nutty Nuttz
Nieuw PB voor Maarten
  • Delen
Laatste Nieuws

De Koi Schub

De plas met veel geheimen

Back on track

Jeugdweekend 2021

De Mokka

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.