You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

Jeugdweekend 2021

Bumbells Jeugdweekend 2021

We zijn ergens in het late voorjaar 2020 en bevinden ons middenin een toch wel zeer opmerkelijke situatie. We mogen ons niet naar de waterkant verplaatsen en al helemaal onze favoriete hobby niet uitoefenen.

De onzekerheid van hoelang dit gaat duren en wat de inpakt gaat zijn op onze jeugdige vissers doet ons de plannen smeden om in de zomer van 2021 een speciaal jeugdweekend te organiseren.

Verschillende besprekingen met het team en vele maanden later is het dan zover.

Hier hebben we naar uitgekeken.

 

Het aftellen kan beginnen en het weekend van 30 – 31 juli en 1 augustus zullen we 2 nachtjes vertoeven aan de oevers van het Witven in Beerse.

10 jonge vissers tussen 12 en 16 jaar en hun begeleiders zullen samen achter hun geschubde vrienden aan gaan.

 

Vrijdag middag worden de stekken geloot en het uitpakken kan beginnen. Een kleine mierennest van vissers, ouders en begeleiders die allemaal een handje helpen. Enkele uren later staat alles op zijn plaats en zien de eerste vissen reeds het net.

Het verschil tussen de deelnemers is groot. Voor enkele is het hun allereerste nacht aan de waterkant, anderen hebben dan weer meer ervaring en kunnen al goed hun plan trekken.

Na het avondeten, wat lekkere hamburgers met ui is het duidelijk. Als de karpers zo goed kunnen eten als de deelnemers zullen we nog menig karper vangen.

Heel de nacht horen we hier en daar een schreeuwende beetmelder en bij het ochtendgloren zijn er toch enkele met kleine oogjes. Wat een geweldige beleving.

Er is afgesproken om ‘s morgens en ’s middags om beurten te eten op het centrale punt zodat de hengels te water kunnen blijven en de stekken zo min mogelijk worden verstoord.

Zaterdag wordt er tussen de vangsten door veel aandacht besteed aan het knopen van onderlijnen en het visveilig vissen. Pb Products heeft hiervoor een endtackle pakket voorzien. Ook aaspresentatie komt aan bod. Heel het weekend wordt er gevist met boilies van Bumbells Carp Baits en tips gegeven wat de mogelijkheden zijn om deze te soaken, te cruchen of te gebruiken in combinatie met stickmixen en pellets. Soms kan dit wel echt het verschil maken.

Elke stek levert vis op en er worden zelfs enkele persoonlijke records gebroken. Maar wat nog belangrijker is, er word enorm veel gelachen en plezier gemaakt.

Op zaterdagavond worden alle hengels uitgedraaid voor een gezellig groepsmoment bij een bord spaghetti. Menig visverhalen en de sprekende worstjes van Jan zullen ons nog lang bijblijven.

De hengels worden terug klaargemaakt voor de 2° nacht en slechts enkele minuten later worden er reeds foto’s gemaakt van enkele mooie vangsten. Het wordt niet meer stil en de vissen blijven maar komen. Het is geweldig om te zien hoe iedereen elkaar blijft helpen met scheppen, wegen en foto’s maken en hoe ze met hun enthousiasme elkaar aansteken.

Zondagmorgen na het pannenkoeken ontbijt wordt de balans opgemaakt. De teller staat op 99 gevangen vissen.

Tijd om stilaan op te ruiman en de tenten bij elkaar te doen. Net voor 12.00h gaat er toch nog een beetmelder en de 100ste vis ziet het netkoord. Wat een mooie afsluiter.

 

De tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt. Wat een fantastisch weekend met ongelooflijk toffe en enthousiaste jongeren.

We hebben gevist, gevangen, geschept, gelachen, gek gedaan en zelfs een visdansje geleerd.

Samengevat: het was gewoonweg TOP.

Bedankt dat jullie erbij waren:

 • Dante Broeckx
 • Joren Eyckens
 • Nicolas Adams
 • Yannis Van Looveren
 • Kenji Van Den Ouweland
 • Tibe De Peuter
 • Seth De Peuter
 • Joppe Sterkx
 • Jules Voet
 • Rinz Bollen

 

 

Dank voor de begeleiding en organisatie van het weekend:

Bart Helsen, Joris Wauters, Frederik Ceulemans, Jan Broux, Maarten De Backker, Kevin Broeckx, Niels Van Oeckel, Dré Dehouwer, Lily Moonen

Vang ze en tot volgende keer.

 

Jeugdweekend 2021
 • Delen
Laatste Nieuws

De Koi Schub

De plas met veel geheimen

Back on track

Jeugdweekend 2021

De Mokka

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.