You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

De Mokka

Mijn nieuwe avontuur begon ergens in het vroege voorjaar van 2020. Na jaren te hebben gevist op vijvers en plassen was het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging.

Vaak fietste ik langs de oevers van het kanaal en met regelmaat kon ik wat karpers spotten. Zo ontstond de interesse in deze langgerekte wateren en hun bewoners. Dat er veel tijd in zou gaan zitten, daar was ik me volledig van bewust maar dit kon de pret niet bederven.

Rond de paaitijd reed ik kilometers en kilometers over het jaagpad om de vissen te zoeken en of en toe kon ik een groepje vissen vinden maar vaak de kleinere exemplaren. Met het idee van wanneer de kleintjes er zwemmen zullen de grotere er ook wel rondhangen heb ik op een gegeven moment besloten om mijn vismaat Kevin Broeckx te bellen en het er toch maar op te wagen. Het eerste nachtje eindigde met een blank. Een paar dagen later was er op dezelfde plaats een veel grotere groep vissen aanwezig en besloten we om een sessie van 3 dagen te pakken. Toen we de laatste dag met een lekkere bak koffie naar het water stonden te turen kwam er uit het niets plots de vis waar er in de wandelgangen zoveel over te doen was. De hengels werden terug op scherp gelegd maar helaas was het geluk niet aan onze kant.

Een aantal dagen later waren de vissen volop aan het paaien en hadden hun zinnen op iets anders gezet dan onze boilies.

De uitdaging die ik nodig had, had ik hier aan de oevers van het kanaal zeker gevonden. We besloten om er de brui aan te geven en er in het voorjaar van 2021 weer volle bak voor te gaan.

Zo gezegd zo gedaan, een jaartje meer ervaring en op zoek naar het avontuur.

De zoektocht duurde niet zo lang en vrij snel kon ik een groep vissen vinden en volgen. Steeds kon ik ze ongeveer op dezelfde plaatsen lokaliseren en zo werd er samen met Kevin de eerste meerdaagse sessie gepland. De hengels gingen te water en vol verwachting begonnen we aan een nieuw kanaal avontuur. Eén rig werd voorzien van een Candy Secret boilie, de andere van een Giant Squid boilie.

’s Avonds zaten we nog wat visserspraat te verkondigen en te lachen. Het vertrouwen was groot en net voor het slapen gaan zei Kevin “ De Mokka is voor u”.

 

Omstreeks 4.00h werd ik gewekt door een rustige aanbeet. De adrenaline giert door je lichaam wanneer je merkt dat het om een betere vis gaat.

Na een flinke dril van zo’n 35 minuten kon ik de vis landen en besloot om de vis even in een sling te laten bekomen. Het begon al stilaan licht te worden, ik maakte Kevin wakker en om de vis zo snel mogelijk zijn vrijheid terug te geven besloten we om onmiddellijk foto’s te nemen.

Toen de rits van de sling terug openging werd het pas duidelijk, dit is hem. “De Mokka” in al zijn pracht en glorie, wat een kanjer.

De weegschaal bleef staan op 28,8kg. Voor mij op dat moment een nieuw pb spiegel en een droom die werkelijkheid was geworden.

Mijn jaar kon niet meer stuk maar we besloten om nog enkele nachtje te blijven. Er zijn nog een aantal leuke vissen uitgekomen die elk op zich meer dan de moeite waard zijn.

 

Wat ik wel heb geleerd is dat wie doorzet uiteindelijk zijn doel zal halen. Kevin bedankt om mij te motiveren en samen dit ongelooflijk moment te delen.

 

Sam Claes.

 


Giant Squid
De Mokka
  • Delen
Laatste Nieuws

De Koi Schub

De plas met veel geheimen

Back on track

Jeugdweekend 2021

De Mokka

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.