You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

Gekke Wintersessie

Gekke wintersessie 

 

Het vissen eind 2020 werd op een laag pitje gezet. Serieuze problemen met mijn rug en de daarbij horende operatie zorgde ervoor dat het visseizoen in november reeds voorbij was.

De plannen voor 2021 werden volop gemaakt en de voorbereiding kon beginnen.  De rigs werden geknoopt en de eerste sessies werd gepland op een lokaal water.

Wintervissen blijft iets apart maar heeft ook zijn charme.

 

Zo gezegd zo gedaan.

Bij aankomst in de late namiddag aan het desbetreffende water en na een rondje te hebben gelopen was de keuze snel gemaakt voor het diepere gedeelte van het water, het is tenslotte winter. Vorig weekend was het uitzonderlijk koud met enkele nachten onder het vriespunt en een sneeuwkleed op de oever. Het werd al snel donker. Nog vlug de hengels te water en klaar voor de eerste nacht. Goed geslapen had ik wel maar de stek keuze bleek toch niet helemaal de goede te zijn.

Door de stijgende temperaturen bleek de vis toch meer de voorkeur te hebben voor de ondiepere delen van het water. Hier en daar een klein teken van de aanwezigheid van karper gaf al snel de doorslag om de hengels te verplaatsen. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Een half uurtje na het droppen van de rigs volgde reeds de eerste aanbeet.

Een mooie schub van 16 kilo gaf mij vertrouwen in de stek en het voelde ongelooflijk om de eerste vis van 2021 te mogen landen.

Met enkele halve en gecrushte boilies werden de stekken aangevoerd en de aanbeten volgden elkaar snel op. Wat een bizarre ervaring deze tijd van het jaar.

In de avonduren pakte de wolken aan de hemel samen en volgde er een flinke regenbui. Er werd besloten om niet verder te vissen en wat te gaan slapen. Eerst de stekken nog wat voorzien van voer zodat de kans groter was dat de vissen er zouden blijven rondhangen.

Dit zouden we trouwens elke nacht gaan doen. Vaak is het toch wel goed om af en toe de lijndruk eraf te halen zodat de vissen met meer vertrouwen gaan azen.

Wanneer we in de ochtend de rigs terug op de stekken leggen gebeurt er iets onwaarschijnlijks. Elke 30 minuten volgt er een aanbeet, het lijkt wel een zomersessie.

 

De laatste 48 uur krijgen we stormweer en voor ’s nachts word er zelfs een zware storm voorspeld. Er is serieuze twijfel om de sessie vroegtijdig te beëindigen maar het loopt zo goed en wie weet wat komt er nog een leuke karper op de kant. Er wordt besloten om te blijven en te wachten tot de storm over is. Omstreeks 10 uur in de ochtend kunnen de hengels er weer in. Iets na de middag krijg ik enkele biepjes op mijn rechter hengel en deze vis voelt meteen goed. Zou dit de kers op de taart zijn? Na een tijdje laat de vis zich voor het eerst zien en het is echt een leuke schub. De vis duikt nog enkele keren de diepte in. Na een leuke dril kan ik mijn net onder de vis schuiven en een harde “fish in” kreet volgt als voldoening.

De weegschaal geeft 21 kilo aan. Wat een manier om het jaar te beginnen, dat belooft.

 

Wat een sessie, met 33 vissen in de winter wordt er eentje om nooit te vergeten.

Alle vissen werden gevangen op de Crunchy Krill van Bumbells, simpelweg top aas.

 

Voldaan naar huis en voorbereiden van een volgende sessie.

 

Tot de volgende,

Kevin


Crunchy Krill
Gekke Wintersessie
  • Delen
Laatste Nieuws

Jeugdweekend 2021

De Mokka

24mm boilies

Super Actie

Nieuw Pb voor Leen

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.